Joline Allison

Lax i stora lass

Vi har sagt att här hemma så ska det ätas fisk 1-2 gånger i veckan. Just för Zemias verkligen älskar fisk och sedan för vi ska få i oss fisk också. Så jäkla tråkigt att äta kött och kyckling exakt hela tiden. Zemias får i sig fisk nu mera 2 gånger i veckan. En gång hemma och en gång på dagis. Sedan är fisk sjukligt gott också! Så igår gick jag, Zemias och Lemonie till fiskebilen som finns här för att köpa en hel laxsida på 1.8 kilo! Vi brukar servera denna laxen med ris. Bästa med att göra mycket lax är att det blir rester!
DSC02273
Hel laxsida
Pesto
Bred över peston så det ger ett jämt ”täcke” över hela laxen. In i ugnen på 200 grader, hur länge den ska vara inne är beroende på hur stor er lax är. Vi hade denna bjässen inne i 40 minuter, drygt!

Soltorkade tomater-sås
1 cream fraiche
1 burk strimlade soltorkade tomater
1 vitlök
Salt & peppar
Lägg cream fraichen i en burk. Krossa vitlöken och häll i tomaterna i såsen, häll av oljan först! Salta och peppra efter smak.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats