Header Image

Joline Allison

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Pulled Pork

Publicerad,

Igår gjorde jag Pulled Pork till middag. Ställde in den kl 7 och tog ut den kl 18-19. Finns verkligen inget bättre än när maten får stå och puttra på spisen eller ugnen på låg värme i flera timmar, så att köttet blir mört och saftigt! Plus är om det blir rester så man kan äta det dagen efter. Det är ungefär som Tacos, plockmat.
Ska njuta utav lite Pork nu till lunch med lill-Z!

13167480_100663903686147_1957134532_n

Mitt recept på Pulled Pork
1 stycke fläskkarré
Svartpeppar, grovmalen
Flingsalt
Paprika Smoked (krydda)
Valfri BBQ-sås
1 köttbuljong
1 kopp med kokat vatten
1 hel vitlök
4 gullökar

Koka upp vatten och häll upp i en normalstor kopp, smula sönder buljongtärningen och låt lösas upp i vattnet. Lägg ditt kött i lergryta eller kastrull som tål att vara i ugnen, krydda rikligt på köttet i kastrullen. Köttet ska vara väl kryddat så det täcker det! Häll i hela din BBQ-sås över köttet. rör runt i koppen med buljongen och häll i grytan. Skala lökarna och dela gullökarna på mitten, lägg i grytan i ugnen med lock.
Ställ ugnen på 125°C och låt den stå i minst 6 timmar. Desto längre den är inne desto mörare blir det.

Serveringstips
Jag brukar ha Tortilla-bröd, sallad, guacamole, vitlökssås och coleslaw, Om jag har gäster bjuder jag även på pommes och vitlöksbröd! Ungefär som Tacos, plockmat. Picklad rödlök är riktigt gott också!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *